Expositie vrijheid

nov 4, 2020

Expositie ‘VRIJHEID: vieren, herdenken en doorgeven’ van Salman Ezzamoury bij Natuurcentrum Veluwe

Tot eind november nog te zien bij Natuurcentrum Veluwe, de openlucht expositie van de beeldend kunstenaar en fotograaf Salman Ezzamoury, met de titel ‘VRIJHEID: vieren, herdenken, doorgeven’. Het leidmotief van deze expositie is het herdenken van 75 jaar bevrijding en een citaat van Mahatma Ghandi: ‘vrijheid is niet de moeite waard als het niet de vrijheid geeft om te dwalen’.
Op etappe 8 van het Pad van de Vrijheid, de etappe van Oosterbeek naar Ede, komt de wandelaar langs het Natuurcentrum Veluwe.
De expositie is te bezoeken in de heemtuin van het Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a in Ede, tussen zonsopgang en zonsondergang. De expositie gaat over vrijheid in het algemeen, sporen van oorlog, onderdrukking van vrouwen, feminisme, homohaat, holocaust, en het overwinnen van vrijheid. Er staan meer dan 20 werken van het formaat van 1 x 1 meter in de tuin van het Natuurcentrum Veluwe.

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.