gastenboek

Laat een bericht achter over het Pad van de Vrijheid

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
10 berichten.
Lia en Niels heeft geschreven op 7 augustus 2021 om 8:30 am
Mijn puberzoon en ik zijn begonnen met het wandelen van het pad van de vrijheid. De wandelgids daarbij is een hele goede aanvulling. De routes staan goed aangegeven en de achtergrondinformatie maakt het extra bijzonder. Ook zonder boekje is het goed te doen met de GPX coördinaten. We hebben nu 2 etappes gelopen en we genieten er enorm van. Lekker in beweging samen, hij leest de route en vindt het gelukkig leuk om met z’n moeder op stap te zijn😁 wel belangrijk dat er tussendoor gegeten wordt😉 maar ook daarvoor zijn er mogelijkheden genoeg onderweg. Hoewel we in de buurt wonen en de omgeving kennen komen we op plekken waar we nog nooit geweest zijn. Het is een afwisselende route en de achtergrond informatie maakt dat de geschiedenis meer gaat “leven”. Goed om de verhalen uit te oorlog door te blijven geven en te beseffen wat vrijheid is. Mijn zoon probeert zich regelmatig voor te stellen hoe het zou zijn als híj daar destijds had gelopen.In allerlei opzichten is het een grote aanrader om het pad van de vrijheid te lopen. Ik wil het pad eigenlijk met alledrie mijn zonen een keer gelopen hebben. Complimenten voor het ontwikkelen van deze route, echt super! Grote waardering van onze kant, het is nu al een mooie herinnering!
Minette van Dooren uit Berkel en Rodenrijs heeft geschreven op 25 juli 2021 om 10:21 am
afgelopen week heb ik pad van de vrijheid afgerond. In April ben ik met deze tocht begonnen. Een mooie pad door het mooiste gedeelte van Nederland. De vele plekken waar de herinnering is voor de oorlog blijft indrukwekkend. Dankbaar dat ik in vrijheid deze tocht mocht lopen. Overal mocht ik lopen zonder bang te zijn dat je word opgepakt. Bedankt voor het uitzetten van het pad met boekje en GPX bestand. En dankjulliewel voor het mooie speldje. Deze zit inmiddels aan mijn tas.
Mike heeft geschreven op 4 juli 2021 om 3:49 pm
Eind juni 2021 hebben we het Pad van de Vrijheid gewandeld. In 6 wandeldagen (gemiddeld 25 km per dag) door schitterende afwisselende Nederlandse landschappen. De routebeschrijving in de wandelgids is duidelijk en helder. Met de GPX-routes erbij zijn de paden niet te missen. De wandelgids blinkt uit in informatieve beschrijvingen van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog waar de route langs loopt. Complimenten! En onwijs bedankt aan allen die deze route hebben uitgestippeld en de wandelgids hebben samengesteld. Een schitterend initiatief om iedereen eraan te herinneren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.
Gert Bos uit Utrecht heeft geschreven op 5 mei 2021 om 8:00 am
Bevrijdingsdag 2021, een goed moment om terug te blikken. Vorig jaar liep ik het Pad van de Vrijheid. Twee etappes samen met anderen in een prachtig wandelgroepje t/m Zetten. Vanwege corona maatregelen ging dit niet meer en besloot ik het pad alleen uit te lopen. Als we weer samen mogen wandelen vervolgen we ons pad in Zetten. Samen op weg, ons afvragend: vrijheid, wat is dat eigenlijk? De wandelgids, zwaar maar ik zou er geen bladzijde van willen missen (en er is Topo gps), beschrijft uitvoerig de gebeurtenissen die plaats vonden in de Tweede Wereldoorlog in het gebied waar het pad doorheen loopt. Die in de gemeente Overbetuwe bijvoorbeeld, waren mij grotendeels onbekend. Hoe is het mogelijk?! Van de Muur van Lunteren had ik wel gehoord maar was er nog nooit geweest. In al zijn verval een imposante, huiveringwekkende plek. Zo stapelen de gedenkwaardige plaatsen zich op, de hele tocht door, waarbij ik steeds gedwongen word de vraag te stellen: vrijheid, wat is dat eigenlijk? Mocht het wandelen zelf al niet genoeg verbinding met en verdieping van het thema geven dan zijn er nog de gedichten, columns en citaten in de wandelgids die eindeloos cirkelen om de vraag: vrijheid, wat is dat eigenlijk? Het pad gaat door prachtige landschappen met bossen, heuvels, uitzichten en door saaie groene woestijnen. Soms waren de etappes een beetje kort en waren de woorden van Gandhi in de wandelgids: “Vrijheid is niet de moeite waard als het niet de vrijheid geeft om te dwalen” (blz66) een mooie aanleiding om ‘s van de route af te wijken en mijn eigen pad te kiezen en te lopen. ’n Kleine invulling van de vraag: wat is vrijheid eigenlijk. Het thema ‘Vrijheid’, ook nu weer razend actueel, maakt dit Pad veel meer dan zomaar een wandeltocht. Het wandelen van dit pad heeft me veel gegeven. Alle dank aan de makers. Gert Bos, Utrecht.
Danyell Onbehauen-Frigge uit Rozenburg Zh heeft geschreven op 14 september 2020 om 1:32 pm
Gisteren, 13 september, heb ik de laatste twee etappes van het pad gelopen.Ik ben op 11 juli begonnen met het pad en heb het in 8 dagen gelopen. En hoewel ik eigenlijk meer een polderliefhebber ben, heb ik ervan genoten. Zeker de verhalen in het uitgebreide boekje maakten het meer dan de moeite waard. Het zonder markering lopen ging prima, de beschrijving was goed en ik had de tracks gedownload, zodat ik eigenlijk alleen maar het lijntje op m'n GPS hoefde te volgen. Op een enkel punt week de track iets af van de beschrijving maar dat was altijd snel op te lossen. Verslagen en (veel) foto's staan op mijn website: www.danyell.nl/teksten-w/padvandevrijheid.html
Paul Holst uit Wageningen heeft geschreven op 25 augustus 2020 om 8:58 pm
We hebben het pad gelopen (we moeten nog 1 etappe) en we hebben er erg van genoten. Indrukwekkende geschiedenis. Wat wij hebben gemist in het boek is kampeermogelijkheden. Wij hebben gelopen met rugzak en tent en vinden het leuker om te kamperen dan in hotels of B&B's te verblijven. Het tweede wat we jammer vonden is dat het boek niet electronisch beschikbaar is, zodat je het op je telefoon kan meenemen. Als je al je kampeeruitrusting op je rug moet meenemen is het fijn als je op het gewicht van het boek kunt besparen.
Diana Weber uit Losser heeft geschreven op 16 juli 2020 om 11:03 am
Het boek via Wanda Wandelt gewonnen, ik ben er heel blij mee. We gaan zo snel mogelijk hier gebruik van maken. Onze keuze om in alle vrijheid het Pad van de Vrijheid te bewandelen.
sandra heeft geschreven op 27 juni 2020 om 2:01 pm
vandaag het boek binnen gekregen wel dik boek met hoop in formatie en ook gelukkig via de site gps formaat als ik weer normaal kan reizen dan ga ik beginnen
Pauline Wesselink uit Maarssen heeft geschreven op 13 juni 2020 om 7:26 pm
Mooi dat jullie dit pad en achtergronden bekend maken met de publicatie. Ik ben benieuwd naar het boek!
Arie Meijboom uit Castricum heeft geschreven op 3 mei 2020 om 10:22 am
Het Pad van de Vrijheid. Ik vind het een heel mooi initiatief en hoop het, na Corona, in alle vrijheid te kunnen lopen.
Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.