Georganiseerde wandeling etappe 1 Wageningen – Rhenen op 7 mei

apr 22, 2022

Op zaterdag 7 mei biedt Lysbeth Beels een wandeling aan over etappe 1 van het Pad van de Vrijheid, van Wageningen naar Rhenen. Start van de wandeling is voor Hotel de Wereld, 5 Mei Plein 1 in Wageningen, om 10.00 uur.

Vanuit het centrum van Wageningen voert de eerste etappe door de weilanden richting de Grebbeberg bij Rhenen. In het open landschap tekent zich de Berg duidelijk af. Hier was het dat de Duitse troepen in de meidagen van 1940 gestopt moesten worden. Tal van objecten herinneren aan de slag die drie dagen in beslag nam. Bovenop ligt het militaire ereveld met oorlogsslachtoffers. Aan de rand van de berg geniet je nu van prachtige vergezichten over de uiterwaarden en de Betuwe.

Eindpunt is station Rhenen. Op de Tuinlaan kan men met bus 44 of bus 50 terug naar Wageningen rijden. Wie eerder terug wil, kan bij de Grebbesluis terug met de bus. Lengte van de wandeling is 12 km, bij de Grebbeberg is een stijging en aan het eind weer een afdaling naar de rivier. Onderweg zullen we stilstaan bij diverse kijkpunten en zal Lysbeth toelichting geven. Maximum aantal deelnemers 15. Kosten 10 euro per persoon. Opgave via padvandevrijheid@gmail.com Neem voor onderweg zelf iets te eten en drinken mee, er wordt gepauzeerd in het veld. Verwachte aankomsttijd in Rhenen omstreeks 15.00 uur. Heb je interesse, maar kun je niet op zaterdag 7 mei, laat het weten. Bij voldoende interesse is er opnieuw een wandeling in juni.

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.