Lancering wandelgids Pad van de vrijheid

jun 22, 2020

wandelgids Pad van de VrijheidVrijdag 26 juni om 10.30 uur zal burgemeester Van Rumund de nieuwe wandelroute het Pad van de Vrijheid officieel openen bij Hotel de Wereld in Wageningen.

Dan is het precies één jaar en één dag geleden dat de Stichting Pad van de Vrijheid werd opgericht en er een begin werd gemaakt om deze wandelroute, die geheel in het teken van vrijheid staat, te ontwikkelen. De route is gemaakt om de Tweede Wereldoorlog te herdenken en de herwonnen vrijheid te ervaren en te waarderen.

De stichting, bestaande uit Lysbeth Beels, Ilonne Bongers, Wim Huijser en Robert Frijlink, heeft het afgelopen jaar samen met een grote groep vrijwilligers een prachtige wandelroute ontworpen en de bijbehorende wandelgids samen met uitgeverij Blauwdruk inhoudelijk vorm gegeven. 

Het 155 kilometer lange Pad van de Vrijheid start bij Hotel de Wereld in Wageningen en volgt een route langs 18 dorpen en steden om vervolgens weer te eindigen bij Hotel de Wereld. Wandelaars kunnen het Pad van de Vrijheid op eigen gelegenheid wandelen. De route is in 13 etappes verdeeld en staat beschreven in de wandelgids waarin ook een schat aan achtergrondinformatie over de Tweede Wereldoorlog is opgenomen. Tevens zijn mooie, inspirerende teksten en gedichten rondom het thema vrijheid opgenomen die de wandelaar stof tot nadenken kunnen geven.

De wandelgids is in Wageningen te koop bij boekhandel Kniphorst, Bruna Wageningen, Luucx en Bas Buitensport. Prijs euro 18,50. De gids is ook online te bestellen bij Uitgeverij Blauwdruk, via de webshop van Luucx en via de webshop van sponsor Bas Buitensport.

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.