Podcast etappe 11 Pad van de Vrijheid

dec 28, 2022

Veenendaal de Klomp-Prattenburg

In deze editie gaan Wim en Lysbeth al wandelend in gesprek met Ruurd Kok, archeoloog en schrijver van het boek Denken over herdenken. Samen praten ze over het ontstaan van monumenten in het landschap en de manier waarop verhalen worden vastgelegd. Ruurd legt de verschillen uit tussen herdenkingsmonumenten en en markering monumenten. Ieder hebben een eigen functie en waarde in het vertellen van de geschiedenis.

Op Landgoed Prattenburg staat een monument voor vermoorde verzetsstrijders van wie de graven nooit zijn gevonden. Mevrouw van Asch van Wijck-von Papen (bewoonster van het kasteel Prattenburg) legt uit dat het monument veelvuldig bezocht wordt en wat dat voor haar betekent.

De podcast van deze wandeling is te beluisteren via Spotify (zoek op Pad van de Vrijheid) en via Springcast. https://app.springcast.fm/15487/etappe-11-veenendaal-de-klomp-prattenburg

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.