Podcast etappe 13 Pad van de Vrijheid

feb 15, 2023

Rhenen-Wageningen

Vanuit Rhenen brengt de laatste etappe je via de flanken van de Grebbeberg en het Binnenveld je terug naar Wageningen en Hotel de Wereld.

Op deze laatste etappe gaan Lysbeth en Wim in gesprek met een bijzondere gastwandelaar. Met burgemeester Floor Vermeulen filosoferen zij over de rol van burgemeester in een stad die in het collectief geheugen gegrift staat als de Stad van de Bevrijding.

Het gesprek start in de kapel van de Johannes de Doperkerk waar iedere vrijdag het Coventry gebed wordt gebeden. Voor Hotel de Wereld deelt de burgemeester zijn overtuiging dat ook 80 jaar na de capitulatie, vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar iets van een onschatbare waarde. Een mooi gesprek vanuit eindpunt Wageningen, een stad die je uitnodigt om voor vrijheid in beweging te komen.

De podcast van deze wandeling is te beluisteren via Spotify (zoek op Pad van de Vrijheid) en via Springcast. https://app.springcast.fm/15487/etappe-13

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.