Podcast etappe 4 Pad van de Vrijheid

jun 6, 2022

Herveld – Valburg

In deze vierde editie van de podcast Pad van de Vrijheid gaan Lysbeth Beels en Wim Huijser in gesprek met gastwandelaar Daphne Meuwese terwijl ze de vierde etappe wandelen. Daphne heeft als promovendus aan de Vrije Universiteit onderzoek gedaan naar wat natuur kan betekenen in relatie tot mentale gezondheid. Haar proefschrift heeft de toepasselijke titel: ‘When in Need, Nature is There for You’.

Al wandelend vertelt Daphne over wat vrijheid voor haar betekent en over haar bevindingen tijdens haar onderzoek. Het zal fervente wandelaars niet verbazen dat in de natuur zijn goed is voor je mentale gezondheid. Maar uit het onderzoek van Daphne blijkt dat zelfs al binnen vijf minuten in de natuur te zijn, die positieve effecten meetbaar zijn. Juist als je minder lekker in je vel zit is de natuur helend. Nog meer reden dus om lekker naar buiten te gaan en het Pad van de Vrijheid te wandelen!

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.