Podcast etappe 5 Pad van de Vrijheid

aug 4, 2022

Valburg-Driel

Op weg naar Driel gaan Lysbeth Beels en Wim Huijser in gesprek met Erik Krikke, schrijver van de boeken ‘Operatie Geslaagd’ en ‘Keihard Opstaan.’ Erik heeft gewerkt als oorlogschirurg in Afghanistan en is (zo bleek later) teruggekomen met PTSS. ‘’Ik ben hard gevallen, ben opgekrabbeld en nu lopen we hier….’’, aldus Erik.

Boeken schrijven was aanvankelijk niet zijn bedoeling maar zijn therapeut gaf aan dat hij niet de enige is met dit soort gevoelens en dat zijn verhaal meer dan de moeite waard is om te delen. Inmiddels is zijn verhaal ook middelpunt van een muzikale theatervoorstelling met zijn band 7even Bridges.

Erik is blij dat hij met de ellende in zijn hoofd toch iets kan betekenen voor anderen. Een belangrijk verhaal dat verteld moet worden juist ook om het taboe rondom PTSS en mentale gezondheid te doorbreken. Meer info over Erik vind je op zijn website.

De podcast van deze wandeling is te beluisteren via Spotify (zoek op Pad van de Vrijheid) en via Springcast. https://app.springcast.fm/15487/etappe-5-valburg-driel

 

 

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.