Podcast etappe 8 Pad van de Vrijheid

sep 30, 2022

Oosterbeek-Ede

Het is een snikhete dag als Wim Huijser en Lysbeth Beels in gesprek gaan met meteoroloog Reinier van den Berg. De extremen van het weer maakt het vak van Reinier weliswaar boeiender, hij vindt de situatie ook zorgelijk.‘’We hebben de vrijheid om iets van het weer te vinden, we hebben ook de vrijheid om te vliegen en zo veel vlees te eten als we willen. Verworven vrijheden inperken vraagt om problemen. Echter de problemen zijn nu zo groot dat we wel moeten nadenken over het opgeven van sommige van die luxe vrijheden’’, aldus Reinier. Langs deze etappe van het Pad van de Vrijheid ontstaat een boeiend gesprek over het weer. 

Deze achtste etappe loopt ook langs het Airborne Monument. Beeldend kunstenaar Karin Colen wandelt een stukje mee en vertelt over dit monument dat zij maakte.

De podcast van deze wandeling is te beluisteren via Spotify (zoek op Pad van de Vrijheid) en via Springcast. https://app.springcast.fm/15487/etappe-8-oosterbeek-ede

 

 

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.