Podcast etappe 9 Pad van de Vrijheid

dec 28, 2022

Ede-Lunteren

In deze editie gaan Lysbeth en Wim in gesprek met gast wandelaars Roel During en Rosalie van Dam, beide onderzoekers van Wageningen Environmental Research. Ze lopen langs de Muur van Mussert en bespreken het ontstaan van dit bouwwerk. In 1939 liet Anton Mussert, de leider van de NSB, deze imposante openlucht vergaderplek bouwen en hield hier zijn zogenaamde Hagespraken. De Muur van Mussert is een Rijksmonument en in het gesprek van deze podcast reist ook de vraag, wat kan de toekomstige generatie met dit monument? En hoe belangrijk is het om hier te kunnen stilstaan? De Muur van Mussert toont een zwarte bladzijde uit de geschiedenis en de gast wandelaars van vandaag zijn het eens; ook de minder fraaie verhalen uit de geschiedenis moeten we blijven vertellen.

De podcast van deze wandeling is te beluisteren via Spotify (zoek op Pad van de Vrijheid) en via Springcast. https://app.springcast.fm/15487/etappe-9-ede-lunteren

 

 

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.