Geannuleerd: Tweede Paasdag: opening Pad van de Vrijheid

feb 29, 2020

Helaas zijn wij genoodzaakt om de feestelijke opening van het Pad van de Vrijheid dat gepland staat op Tweede Paasdag (13 april) te annuleren. Op een later moment besluiten we hoe we een nieuwe opening vorm gaan geven. Het pad ligt er en de wandelgids verschijnt sowieso (weliswaar op een later tijdstip), dus er is gelukkig ook goed nieuws.

Opening Pad van de Vrijheid
In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Daar staan we ook in Wageningen bewust bij stil want vrijheid mag nooit vanzelfsprekend worden. Om vrijheid te herdenken, te beseffen, te ervaren en te vieren is een wandelroute ontworpen: het Pad van de Vrijheid. Hotel de Wereld in Wageningen is zowel start- als eindpunt van deze wandelroute die door verschillende buurgemeenten gaat en circa 150 km lang is.

Opening Pad van de Vrijheid door burgemeester
Op Tweede Paasdag, maandag 13 april, zal de burgemeester van Wageningen, dhr Geert van Rumund, het Pad van de Vrijheid officieel openen. Deze feestelijke plechtigheid vindt plaats om 10.00 uur bij Hotel de Wereld op het 5 Mei Plein in Wageningen.

Wandelen over het Pad van de Vrijheid
Na de officiële opening van het Pad van de Vrijheid gaan we met elkaar een prachtig deel van de route wandelen. Vanaf Hotel de Wereld lopen we over het Pad van de Vrijheid richting de haven in Wageningen alwaar we aan boord gaan van safarischip de Blauwe Bever. Het schip vaart ons richting Rhenen en daar zullen we het Pad van de Vrijheid vervolgen. We wandelen circa twee uur en onderweg staan we stil bij verschillende belangrijke kijkpunten en genieten van de prachtige natuur. Na de wandeling stappen we weer aan boord van de Blauwe Bever waar een lunch klaarstaat. We varen terug naar Wageningen en zullen rond 15.00 uur in de haven arriveren. Vervolgens wandelen we gezamenlijk naar Hotel de Wereld.

Kaartje reserveren
Wil jij ook op een unieke manier stilstaan bij vrijheid en wandel je graag? Reserveer dan nu je kaartje! Voor dit evenement zijn 55 plekjes beschikbaar. Prijs bedraagt €25,- per persoon. Bij de prijs is inbegrepen: heen- en terugvaart met safarischip de Blauwe Bever, koffie/thee/lunch aan boord en wandeling met gids. Reserveer jouw kaartje voor dit unieke evenement via padvandevrijheid@gmail.com.

Warme kleding en wandelschoenen
Het is aan te raden om warme kleding aan te trekken omdat het ook aan boord van het schip fris kan zijn. Tevens zijn goede wandelschoenen met grip belangrijk omdat het op sommige stukken van de route modderig kan zijn. De opening wordt georganiseerd door stichting Pad van de Vrijheid. Meedoen is op eigen risico. Honden zijn helaas niet toegestaan.

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.