Geannuleerd: Zaterdag 18 april wandeling over het Pad van de Vrijheid 

feb 29, 2020

De georganiseerde wandeling op zaterdag 18 april is helaas komen te vervallen.

Wandeling over het Pad van de Vrijheid
Op zaterdag 18 april wordt er een wandeling georganiseerd over het Pad van de Vrijheid. De wandeling wordt begeleid door Wim Huijser en Lysbeth Beels.

Startpunt Hotel de Wereld

De wandeling start om 10 uur bij Hotel de Wereld en zal rond 14.00 uur eindigen in Rhenen. De lengte van de wandeling is 12 kilometer. Op het eindpunt in Rhenen (Tuinlaan) nemen we de bus terug naar Wageningen.

Vrijheid herdenken en vieren
Tijdens de wandeling lopen we langs belangrijke punten die aansluiten bij het thema oorlog en vrijheid, waarover Wim Huijser ons meer zal vertellen. Zo komen gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in en bij onze stad tot leven. Ook schenken we aandacht aan vrijheid, middels gesprek en gedichten. We willen niet alleen de oorlog herdenken, maar ook de vrijheid vieren.

Goede wandelschoenen
De wandeling gaat eerst door de stad, en later door de weilanden achter de Nude, en door het gras langs de dijk. Ook komen we over de Grebbeberg. Er zijn onverharde paden en het kan modderig zijn, dus goede wandelschoenen zijn gewenst. Meedoen is op eigen risico. Honden zijn helaas niet toegestaan.

Deelnemen gratis, aanmelden noodzakelijk
Deelnemers nemen zelf eten en drinken mee, we pauzeren in de buitenlucht. De kosten voor OV vervoer terug naar Wageningen zijn voor eigen rekening. Deelname aan deze wandeling is gratis maar in verband met het maximum aantal van 25 deelnemers is opgave noodzakelijk. Meld je voor 15 april aan via padvandevrijheid@gmail.com

Bestuur

Het Pad van de Vrijheid is ontwikkeld vanuit de Stichting Pad van de Vrijheid in Wageningen. De stichting bestaat uit de volgende bestuursleden: Lysbeth Beels, Wim Huijser, Robert Frijlink en Ilonne Bongers. In juni 2020 is het Pad van de Vrijheid in gebruik genomen en is de bijbehorende wandelgids verschenen.